In onze moderne wereld zijn we ons steeds meer bewust van de impact die onze levensstijl heeft op het milieu. Een gebied waar we kunnen beginnen met het verminderen van onze ecologische voetafdruk is de keuken.

Eco-essentials zijn producten die zijn ontworpen om ons te helpen duurzamer te leven. In deze blogpost zullen we enkele van de beste eco-essentials bespreken die je kunt gebruiken in de keuken om een ​​positieve impact op het milieu te hebben.

Herbruikbare rietjes in de keuken

Plastieken rietjes zijn een van de meest voorkomende items die in de oceaan belanden en daarom is het goed om ze te vermijden. Herbruikbare rietjes zijn er in verschillende maten, materialen en kleuren, en kunnen keer op keer worden gebruikt. Kies voor een roestvrijstalen, glazen of bamboe rietje en vermijd het gebruik van eenmalige plastic rietjes.

Herbruikbare waterflessen

Het gebruik van een herbruikbare waterfles kan veel afval en geld besparen. Kies een fles gemaakt van roestvrij staal of glas en vul deze met kraanwater om plastic waterflessen te vermijden.

Bijenwasdoeken

Deze doeken zijn gemaakt van katoen die doordrenkt zijn met bijenwas. Ze zijn een duurzaam alternatief voor plastic folie en kunnen worden gebruikt om voedsel te bewaren en af te dekken.

Herbruikbare boodschappentassen

Plastic zakken zijn een grote bron van afval. Kies voor een herbruikbare tas gemaakt van katoen, canvas of jute om plastic zakken te vermijden.

Composteerbare vuilniszakken

Als je afval niet kunt vermijden, kies dan voor composteerbare vuilniszakken die afbreken zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Duurzaam keukengerei

Kies voor duurzame keukengerei gemaakt van bamboe of roestvrij staal in plaats van plastic. Deze producten gaan langer mee en zijn recyclebaar.

Koffiebeker to go


Koffiebekers to go zijn vaak gemaakt van papier en plastic, wat niet goed is voor het milieu. Kies voor een herbruikbare koffiebeker die je steeds opnieuw kunt gebruiken.

Door het gebruik van deze eco essentials kun je je keuken duurzamer maken en bijdragen aan een beter milieu. Vergeet niet dat het maken van kleine veranderingen een grote impact kan hebben. Start vandaag nog met het nemen van stappen om je ecologische voetafdruk te verminderen.

PS: Wil je het jezelf gemakkelijk maken én het milieu een handje helpen? Probeer dan zoveel mogelijk te composteren met onze megahandige producten! Shop het volledige aanbod makkelijk via onze webshop.