De temperaturen beginnen te stijgen, het zonnetje blijft langer aan de hemel staan en ja hoor, binnenkort kunnen we weer de koffers pakken. Dat betekent maar liefst één ding: VAKANTIE. Of je op reis gaat of niet, we ontpoppen ons allemaal wel graag een keertje tot genietende niets-moet-want-het-is-vakantie wezens. En je weet hoe dat gaat, toch? Als we iets doen, dan doen we dat liever goed en in dit geval: op een duurzame en ecologische manier. (foto: Pexels.com)

1. Sip je cocktail mét een strootje

Zonnebril op, voetjes omhoog en een ijskoude cocktail in de hand. Of je nu een enorme hekel hebt gekregen aan rietjes of niet: gebruik gewoon die leuke metalen rietjes. Die staan super leuk (onze favoriet is ongetwijfeld de gouden versie) en je kan ze talloze keren hergebruiken. Vermijd papieren rietjes want die worden zompig en vergeet niet dat je er de natuur geen goed aan doet door nog meer bomen om te hakken. Got it? En nu genieten, sheers!

2. Hergebruik (strand)speelgoed voor blije gezichtjes

Lekker naar het strand met de kinderen? Dan weet jij als de beste dat er niets gaat boven een goed potje zandkasteel bouwen. Elk jaar een nieuwe schop en plastic vormpjes kopen? Daar zeggen wij liever ‘nee’ tegen. Kinderspeelgoed is hét ideale materiaal dat je makkelijk tweedehands kan kopen/gebruiken. Zo voorkom je extra kosten en de productie van nieuwe producten. En je kinderen? Die merken helemaal niet of iets nieuw is of niet. Keuze snel gemaakt, toch?

3. Gebruik zonnecrème om je huid én de natuur te beschermen

Je huid en de zon zijn in praktijk geen goede match. Vergeet je dus zeker niet op tijd in te smeren (liefst om de twee uur met een hoge factor) voor het te laat is. Dus, crèmepje er op en zonnen maar? Nee, zo simpel is het niet. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de juiste ingrediënten in zonnecrème en deze zijn, als het kan liefst, zo natuurlijk mogelijk. Je zou zeker niet willen dat je de situatie voor je huid slechter maakt, terwijl je ‘m probeert te beschermen, toch? Zoek eerst en vooral naar minerale zonnecrèmes, deze zijn vaak ecologischer dan de chemische zonnecrèmes.. Daarnaast kijk je ook best even of het product ‘Reef Safe’ is, wat wil zeggen dat het niet schadelijk is voor het waterleven. Want wist je dat je eigenlijk deze producten in het water ‘loost’ wanneer je je doucht? Goed oppassen dus én de visjes zullen je dankbaar zijn. Nog een andere tip om goed te doen aan het milieu: gebruik geen zonnecrème (of andere producten) in spuitbussen. Spuitbussen bevatten drijfgassen en zijn bovendien moeilijk (of niet) te recycleren.