Opgelet: deze alternatieven gebruik je best niet in je VentiMax

Wanneer de nood aan composteerbare zakjes het grootst is, worden we creatief en gaan we op zoek naar alternatieven. Dat klinkt allemaal mooier dan het werkelijk is, want er zijn wel degelijk risico’s verbonden aan deze alternatieven.
Wij sommen ze even voor je op:

1. Plastic zakken zijn een no-go: 

Een plastic zak in de VentiMax gebruiken, om nadien in de GFT -of compostbak te gooien, is geen goede (laat staan slimme) optie. Eerst en vooral worden plastic zakken niet geaccepteerd in je GFT-bak wegens verontreiniging, de nachtmerrie van elke afvalverwerker. Bovendien is het vanzelfsprekend dat plastic nooit zal vergaan. Je kent misschien ondertussen al de term ‘microplastics’, kleine plastic deeltjes. Deze deeltjes vermengen zich met onze bodem en vergaan nooit.   

2. Papieren broodzakken horen in de vuilbak:

 Ja, dat lees je goed! Ze mogen zelfs niet bij het oud papier. Broodzakken bevatten namelijk een dun laagje plastic om de houdbaarheid van het brood te verlengen. Het zou best kunnen dat jouw papieren broodzak dit laagje niet heeft, al loop je dan het risico dat ze niet vochtwerend zijn en zelfs vocht opnemen. Het gevolg: ze worden slap en je VentiMax legen is plots een stuk minder prettig. We schreven eerder een blogbericht over broodzakken in de VentiMax, je leest het hier

3. Valse composteerbare zakken bestaan: 

Ben je niet zeker of je aangekochte zak wel écht composteerbaar is? Het is niet onwaarschijnlijk dat er valse claims worden gemaakt. Let dus zeker op want het zou goed kunnen dat er wél plastic in deze zogenaamde ‘composteerbare zakken’ zit. Officiële logo’s om (thuis) te composteren zijn: OK COMPOST en OK COMPOST HOME. Je kan deze duidelijk op onze zakjes herkennen naast het officiële TUV Austria logo.

Wat gebruik je best wél in de VentiMax?

De VentiMax is in eerst instantie ontworpen om gebruikt te worden met de officiële Refill Rolls. Deze zakjes zijn gecertificeerd composteerbaar en gemaakt uit hernieuwbare en plantaardige grondstoffen. Gebruik je deze zakjes? Top, dan draag jij je steentje bij aan een beter milieu en de lokale economie.

Ventimax™ garandeert bij correct gebruik van de Refill Rolls™ geen geurtjes, schimmel en insecten. Indien u gebruik maakt van andere zakken, kan deze garantie in gedrang komen.
The Compost Bag Company is hier NIET verantwoordelijk voor.

Koop hier de originele Refill Rolls composteerbare zakjes voor je VentiMax:

  • Toevoegen aan winkelwagen Details